VENIU A CELEBRAR LA SETMANA DE LA CIÈNCIA A MONS OBSERVANS
El 18 de novembre l’assentament romà de Mons Observans us convida a celebrar la Setmana de la Ciència amb una jornada de portes obertes plena d’activitats cientÃfiques adreçades a tots els públics.
Conferència
L’activitat central de la jornada serà una conferència que enguany impartirà l’arqueòleg Marc Guà rdia i que, sota el tÃtol de «Romanitzant Lauro. La fase republicana del Puig del Castell de Samalús», estarà dedicada al jaciment del Puig del Castell, el qual recentment ha estat identificat amb l’antiga ciutat ibèrica de Lauro. Les darreres campanyes d’excavació dirigides per en Marc han posat al descobert una ocupació d’època romana republicana que, contemporà nia a Mons Observans, està aportant dades importants per al coneixement del procés de romanització de l’antiga Laietà nia ibèrica.
Tallers familiars
Els més petits podran passar-s’ho d’allò més bé en els tallers familiars «Ciència amb toga» i «Vine a fer d’arqueòleg», en els quals podran descobrir els principals invents cientÃfics de l’antiguitat i participar en una excavació arqueològica simulada. Els tallers estaran en funcionament de forma ininterrompuda durant tot el matÃ, a partir de les 11 h i fins les 14 h.
Jornada de portes obertes al recinte arqueològic i actuació dels Armats
Per a totes aquelles persones que encara no coneguin el jaciment a 2/4 d’una del migdia es farà una visita teatralitzada al recinte arqueològic que comptarà amb l’actuació especial de la colla d’Armats i Vestals de Martorelles.
La Setmana de la Ciència és una iniciativa promoguda per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació que té per objectiu apropar la ciència i la tecnologia a tots els públics. Hi participen universitats, instituts, escoles, biblioteques, museus i altres institucions culturals i educatives d’arreu del paÃs i enguany arriba a la seva 23a edició. L’assentament romà de Mons Observans s’hi adhereix cada any per presentar els resultats de la recerca arqueològica vinculada al jaciment i per donar a conèixer als més menuts l’apassionant món de l’arqueologia.