CLOENDA DE LES NITS D’ESTIU A LA ROMANA
El programa de les Nits d’estiu a la romana 2014 ha arribat a la seva fi. Dissabte passat es va celebrar el sopar de cloenda o convivium amb l’assistència de més de 80 persones que van degustar diversos plats caracterÃstics de la cuina de l’antiga Roma excel·lentment preparats pels arqueòlegs de KuanUm seguint el receptari d’Apici. Entre els plats degustats van destacar les amanides (herbae rusticae), els ous de guatlla amb vinagreta de garum (oua coturnici in oxygarum) i el pernil cuit amb castanyes (pernam cerretani sus ex Priapii fructis). Les postres van consistir en una refrescant compota de poma amb menta (malum coctum) servida en record de Josep Barberà , que fou un dels primers arqueòlegs en excavar el jaciment l’any 1947. De forma prèvia al convivium es va dur a terme una visita teatralitzada al recinte arqueològic, amb les estructures arqueològiques ambientades amb il·luminació arquitectural.